Si telefonat e vjetër janë ricikluar në shufra ari

Bare ari
Faleminderit për ndarjen!

Kjo pyetje lind gjithnjë e më shumë: ç'të themi për elektronikën tonë të vjetër? Një kompani në Belgjikë ka gjetur zgjidhjen: ajo rimëkëmbet metalet e çmuara (në veçanti ari) të përfshira në këtë mbeturina. Kjo fabrikë ndodhet në Hoboken, Belgjikë, dhe i kthen celularët tuaj në bare ari. Ky qendër trajtimi, unik në Evropë, riciklon telefona celularë dhe kompjutera të vjetra duke mbuluar metalet e çmuara që ato përmbajnë.

Në të vërtetë, kartat elektronike të këtyre mbeturinave - që vijnë nga mbarë Evropa - kanë vlerë. Në çdo kartë elektronike ka lidhësa metalikë që mund të bëhen prej ari, e cila është ajo që është gjetur në këtë fabrikë falë një procesi kompleks. Gjithashtu mund të jenë të pranishëm edhe metale të tjera si argjendi, platini ose paladiumi (një metal i rrallë i familjes së platinit). Të gjitha këto metale janë të rralla kështu që ato janë të shtrenjta.

Sigurisht, sasia e metaleve të çmuara në një telefon është e ulët dhe kërkon mijëra pajisje për të marrë një sasi të konsiderueshme prej ari. Për shembull, një telefon celular konvencional përmban rreth cent 50 të metaleve të çmuara dhe një smartphone përmban rreth 1 euro. Marrja e 1 kg ari (rreth 40 000 €) kërkon 50 000 telefonë celularë.

Për të rikuperuar këto metale, mbeturinat janë grimcuar, metalet joferroze dhe produktet toksike janë hequr, atëherë metalet e rikuperuara janë shkrirë në një furrë. E gjithë procesi është mbajtur i fshehtë nga kompania. Në fund, metalet e çmuara të pastra merren në% 99,9.

Nga miliarda 10 të telefonave celularë të pranishëm në planet, vetëm një sasi e vogël riciklohet, riciklimi i pajisjeve elektronike ka gjasa të rritet ndjeshëm në vitet e ardhshme.

BURIMI: http://sauvonslaplanete.net/2012/02/19/recyclage-votre-vieux-telephone-recycles-en-lingots-d-or/

Faleminderit që reaguat me një emoticon
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Sa telefona të vjetra riciklohen në botë ..." Disa sekonda më parë