Simbolizmi i numrit 7

0
(0)

NË BIBLËN

Ndërhyrjet e 7 në Bibël janë të shumta. kujtojnë:

 • Zot krijoi botën në ditët e 6 dhe u ul me 7e.
 • Nuhu futur në arkë 7 çiftet e kafshëve të pastër dhe të papastër dhe 7 zogjtë e qiellit. Ai kishte 7 djalin, secili prej të cilëve mori një dhuratë të veçantë nga Zoti.
 • Ngjyrat 7 të qielli ylber që shkëlqeu pas përmbytjes u konsideruan shenjën e aleancën midis qiellit dhe tokës.
 • 7 Angels qëndrojnë para Zotit.
 • Nuk është 7 patriarkë (Abrahami, Isaku, Jakobi, Moisiu, Aaroni, Jozefi, Davidi).
 • Degët 7 të shandanit të shenjtë.
 • Krimi i Kainit do të marrë hak 7 herë.
 • Moisiu mbeti 7 ditë në lutje.
 • Kombet 7 u shfarruan nga Izraeli.
 • Lopët 7 yndyrore dhe lopët 7 të ulëta, veshët e plotë 7 dhe veshët e zbrazët 7.
 • 7 bori bërë 7 herë rreth Jericho.
 • Në Shkrim thuhet: "Të drejtët do të bien 7 një herë dhe do të ngrihen ndërsa të pabesët do të fundosen në të keqen.
 • Krishti shqiptoi fjalët 7 në Kryq para se të vdiste.
 • 7 Kishat, 7 Sakramentet.
 • 7 mëkatet vdekjeprurëse (Divizionet Sepden që gjejmë).
 • Lebrozi duhet të mbulohet herë 7 me gjak nga një harabel.
 • Kushdo që preku një kufomë ishte i papastër për ditët e 7.

NË TRADICIONE TË TJERA

Në mesin e disa popujve, numri 7 ka një karakter të shenjtë shumë të rreptë, aq shumë sa që është absolutisht e ndaluar të shprehet në domenin laik. Një fuqi e jashtëzakonshme i atribuohet fjalës dhe askush nuk do të mendonte kurrë për thyerjen e këtij ndalimi. Individi sakrilegj do të refuzohet nga i gjithë grupi dhe ekzistenca e këtij të fundit do të kërcënohej nëse nuk do të kishte ceremoni të rëndësishme pastrimi.

Nevojat e jetës së përditshme kanë imponuar përdorimin e një pajisjeje dhe kanë çuar në krijimin e një numri

Tregime dhe legjenda popullore janë mitet e zbrazura për kuptimin e tyre fetar gjatë epokave. Recall, Snow White dhe 7 dwarves, 7 vëllezërit Tom Thumb dhe 7 vajzat e Ogre, ligat e ligave 7 etj.

Ditët 7 të javës korrespondojnë me 7 planètes. Duke rregulluar këto planete 7 sipas rendit të distancës së tyre ndaj Tokës, në skajet e një ylli në degët 7 dhe duke ecur përgjatë degëve, fiton renditjen e saktë të ditëve të javës.

Për alkimistët, i përgjigjej edhe për të planeteve 7 (dielli, hëna, Jupiteri, Venus, Saturni, Marsi dhe Mercury) metalet 7: ar, argjend, kallaj, bakër, plumb, hekur dhe merkuri. Këto metale 7 evoluan brenda fazës më të ligë të Tokës ( shpie) në formën më të pastër (or).

kujtojnë:

 • Shënimet e 7 të rangut
 • ngjyrat 7 të spektrit diellor
 • mrekullitë e 7 të botës
 • Roma, qyteti me kodra 7
 • 7 i mençur i Greqisë
 • Mbretërit 7 të Romës
 • portat 7 të Thebes para të cilëve 7 heronj u shfaqën ciklet 7
 • mbrojtësit 7 të popullit të Thespies.

Në mënyrë periodike, Athina dërgoi tek të rinjtë e Kretës 7 dhe vajzat 7 të destinuara për t'u sakrifikuar në Minotaur.

Ritmi i jetës njerëzore i nënshtrohet numrit 7

 • Mosha e viteve 7 korrespondon me një transformim të rëndësishëm fiziologjik (në veçanti, thashethemi i dytë). Mund të konsiderohet se në këtë moment fillon zhvillimi i vërtetë i personalitetit dhe ndjenjës së përgjegjësisë.
 • Mosha mesatare e pubertetit është rreth vitit 14e.
 • Në vitet 21 fillon zhvillimi i plotë i pjekurisë së njeriut. Zhvillimi në përgjithësi konsiderohet se përfundon vetëm në vitin 28e.
 • Një evolucion i ri fiziologjik i trupit të njeriut ndodh në vitin 49e.
 • Mosha e viteve 70 nganjëherë konsiderohet si termi normal i jetës njerëzore.

Ciklet

Ciklet përputhen me 7 ose shumëfishat e 7

 • Cikli menstrual i njeriut është 21 ditë.
 • Foshnja e njeriut fillon jetën e tij individuale 7 javë pas konceptimit. Zhvillimi i tij është specifikuar në javën 10e dhe është praktike në muajin 7e.

Mjekët e mëparshëm i kushtuan rëndësi të madhe ditëve të muajit 7e, 14e dhe 2l, të konsideruara si data kritike. Në të gjitha ethet, mund të vëzhgojmë një paroksizëm të ditës së 7e. Është e zakonshme të flitet për septeniumin e pneumonisë ose tre javëve të etheve tifoide. Trajtimet në Spa kanë një kohëzgjatje prej 21 ditë.

Një numër i madh i periudhave të inkubacionit dhe gjinisë në botën e kafshëve janë shumëfish të ditëve 7:

birds:
Pemë e argjendtë, mushkonjë, këmishë,Ditë 14
fyt, pëllumb
Druri, kandil deti, pulë ujiDitë 21
Cormorant, shpendë, kreshtë krimbDitë 28
SkifteriDitë 35
Shqiponja e artëDitë 42
Në mënyrë të ngjashme, midis gjitarët:
MouseDitë 21
ketriDitë 42
Ujku, vidraDitë 63
Derr i egër, ferrëgjatëDitë 112
MarmosetDitë 140
Gibbon, ariuDitë 210

MAGIC I SHTATË

Për hinduët, egjiptianët e lashtë dhe persët, Qenia ishte e përbërë nga parime të ndryshme jetësore. Veda e njeh 7 e cila korrespondon me klasifikimin egjiptian. Ne e gjejmë në Kabala.

Le Taoism gjithashtu përfshin 7 Parimet njerëzore, që nga Xuong (trupi fizik) lart Wun (vullneti qiellor)

Teoria e Yoga dallon qendrat 7 të forcës në trupin e njeriut, Chakras zgjimi i njëpasnjëshëm i të cilit çon në zhvillimin shpirtëror të Qenies.

Le sufizmi gjithashtu sheh plane kozmike 7: unmanifested, vetëdijen, vetë e brendshme, drita e brendshme, aeroplani shpirtëror, aeroplani astral, aeroplani fizik.

Le Tallmud përshkruan qiellin 7.

Allah ka krijuar gjithashtu 7 dhe sa më shumë tokë. Ka edhe 7 ferr.

Tradita persiane tregon se bota u krijua në vitin 700 BC. J. - C. dhe se do të përfundojë në 7000 ap. J. - C., duke i dhënë atij një kohëzgjatje prej mijëvjeçarëve 14.

Numri 5814 masa në inç lartësinë origjinale të piramidës së Keopsit.

Ky numër i shenjtë përfaqëson në vitet solare kohëzgjatjen e Qenies që shtrihet nga përmbytja në ringjalljen e ardhshme të Osirisë. Herë përsëritur 3 në Zanafillën, numri 5814 më vonë shërbeu si bazë për kronologjinë e shenjtë të themeluar nga Moisiu.

Ky numër 5814, është i ndashëm nga 7.

Egjipti kishte 7 perëndi të mëdhenj; diadem i Isis kishte rreze 7, trupi i Osiris u prerë në 7, pastaj copa 3 herë 7.

Literatura vedike flet për rrezet 7 të Surya (dielli), malet 7, lumenjtë 7 ...

SEPTENAIRËT

7 sferat, bashkangjitur 7 planètes që simbolizon 7 parimet, 7 shtete të ndryshme e materies dhe shpirtit, 7 botëve hyjnore se çdo njeri dhe çdo njeriu janë të detyruar të kalojnë në evolucionin e tyre nëpërmjet një sistemi diellor.

7 geniuses ose 7 Zotëritë kozmogonike tregojnë shpirtrat më të mëdhenj dhe udhëheqësit e të gjitha sferave, që rezultojnë nga evolucioni i pashmangshëm. Këto geniuses janë:

 • 7 Devas nga India
 • 7 Amschaspends e Persisë
 • 7 engjëj të mëdhenj e Kaldeasve
 • 7 kryeengjëj e Apokalipsit të krishterë
 • njeri shtatëfish në evolucionin e saj.

Kushtet egjiptiane të kushtetutës shtatëfish të njeriut

 • bisedë : trupi material.
 • anch : Forca vitale.
 • Ka : trup i dyfishtë ose astral.
 • Hatice : shpirti i kafshëve.
 • Bai : shpirti racional.
 • Cheybi : Shpirti shpirtëror.
 • kon : shpirt hyjnor.
Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Simbolizmi i numrit 7" Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave 0 / 5. Numri i votave 0

Bëhu i pari që voton

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik