Tarana, emri origjinal i Amerikës para mbërritjes së pushtuesve

Tarana, emri origjinal i Amerikës para mbërritjes së pushtuesve
Faleminderit për ndarjen!

TARANA është emri i Amerikës para ardhjes së pushtuesve. Ky emër vjen nga afrikanët që u vendosën në këtë kontinent të gjerë për të zhvilluar qytetërime urbane dhe agrare, në një kohë kur Evropa e egër ishte e populluar nga gjahtarët.

Tarana ose para-kolumbian America, një kontinent, si Bakari II (1312) dhe Columbus (1492) në takimin Amerikë botuar në 1992 dhe Afrikë, Historisë Issue, i përkasin të njëjtës trilogji. Ajo fokusohet, dhe të qëllimshme në planetarization Tokës, globalizimit të historisë, të civilizimeve të kaluara dhe sailings Nilo-të përhershme transatlantike. Ata filluan të marrin formë që nga kohët parahistorike, nën ndikimin e Afrikës dhe shfletues të native emigrantëve që përdorin korridoret shënuar nga erërat dhe rrymat e Veriut dhe të Jugut Ekuatoriale të, duke çuar në tokat afrikane bregdetare nëpër Atlantik dhe e Paqësorit Amerikan. Këto qytetërime detare zbulojnë sot, para syve tanë, në të dy anët e oqeanit, përmes ende gjithëpranishëm historike gjeografisë dhe vendi emrat e emrave Yoruba, Manding, Wolof Lebu, Bantu, Namib, Numidian, Mesdheut, ghanawa , soninke, tunca, inca, kumashi, akan, territoret dhe popullatat; mapping e rrjeteve të portit të përdorura, zonat ulje, zonat e vendbanimit, Metropolis shpirtërore dhe politike, hapësirat mbretërore dhe perandorake të energjisë, të identifikuara në mënyrë të qartë, përmes arkeologjinë gjuhësor dhe kulturor, përditësuar sistematikisht për herë të parë . Publikimi i Revolucionit Ramakushi ose arkeologjinë gjuhësor dhe kulturor të parahistorinë shpirtëror dhe intelektual të njerëzimit, duke nxitur zbulimet transatlantike Nilo-trilogji e të cilit, ishte një ftesë të shpikë jo vetëm prehistorik ose e lashtë, por " një histori të re ", të lirë nga preokupimet ideologjike dhe shtjellat që e errësojnë atë. Tarana ose para-kolumbian America, një kontinent rinovon dhe ndryshoj të gjeturat e saj një kapitull të rëndësishëm të historisë. Ajo shënon një pushim përfundimtar me një amerikanizëm që ka kundërshtuar prej kohësh origjinën e tij të vërtetë, për shkak të çështjeve që mban historinë e saj, nga pushtimit nga fundi i tokës gjashtëmbëdhjetë shekullit përtej Atlantikut nga kombet dhe Migracionit Evropian . Ajo tha se, ky libër bie në faktet dhe qëllimet, përtej pyetje dhe rindërtimin që sugjeron një qasje e cila, nga pikëpamja e historisë si shkencë, për të ftuar vetëm debat rigoroz.

Duket se popullatat e zeza të mëdha ndanë kontinentin amerikan me popullsinë aziatike, Indios, të cilët kishin ardhur në Amerikën e Veriut përmes ngushticës së Beringut gjatë një moshe akulli. Ky është të paktën versioni zyrtar i arkeologjisë dominuese ... e cila refuzon çdo ide të navigimit në det të hapur në parahistorinë, e cila nuk është më e qëndrueshme. Këto popullime afrikane vendase do të kishin themeluar qytetërimet e mëdha të Amerikës.
Dhe së pari, më i vjetër i qytetërimeve para kolumbiane, ajo e "The Heads of Negroes gjigante" LA Venta. Këto popullime Afroamerikane u quajtën Marranos, Marrounes ose Brown Negroes. Ata qëndruan në kontakt me Afrikën e origjinës së tyre, falë një lundrimi të përhershëm laik. Madje duket se ata kanë funksionuar si koloni, duke i dhënë haraç vendit të nënës së Afrikës. Kjo kolonizim ekzistonte tashmë në mijëvjeçarin e trembëdhjetë pes.

Por duket se është shumë më e vjetër. Dhe vazhdoi deri pak kohë më parë, duke lënë shumë gjurmë në literaturën arabe, edhe nëse historianët evropianë nuk dukeshin të jenë të kujdesshëm. "Migrimi vendas afrikan filloi shumë herët për të populluar tokat e Oqeanit Atlantik, nga korridoret e lundrimit të veriut dhe jugu ekuatorial, të shënuara nga erërat dhe rrymat e detit të favorshme dhe të përhershme.

Nga parahistoria dhe antikiteti, në kontakt me migracionet oqean-euroaziatike, afrikanët organizojnë zonat e vendbanimeve përmes navigimit të vazhdueshëm. Në kohën e Saharës pjellore ata zhvillojnë kultura karakteristike atje.

Në gjuhën ramakushi Tarana ose Parana nënkupton domain, vend apo kontinent TA RA NA followers zot, dmth pafundësi. Diagne, përfaqësimi i Ra, pafund, kultura ramakushi Afrikës është shumë i afërt me përfaqësimin Dravidian e Shiva, Burimi papërcaktuar krijues turne pafundësi dhe kulla shkatërrues ... Është interesante të vihet në dukje shfaqjen e gjithnjë e më të ndjeshëm të kulturës së Gondwana, ky kontinent i zi sot shpërtheu ...

Ne gjejmë kulturën e zezë Gondwana jo vetëm në Afrikë, por edhe në Indi me Dravidians, dhe Oqeani me Melanesians. Prandaj, ne e gjejmë edhe në Amerikë, të paktën nëse dikush ndjek tezën e Pathé Diagne "pamjen e kulteve ramakushi ka çuar në nivel global, duke ndërtuar metropol fetare, nga të mijëvjeçarit të para Krishtit 8e "

Faleminderit që reaguat me një emoticon
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Tarana, emri origjinal i Amerikës para ..." Disa sekonda më parë

Për të lexuar gjithashtu