Fördelar med cashewolja för hår och hud

cashewnötter
5
(100)

Ett träd infödd till den brasilianska Nordeste, cashew upptäcktes av portugisiska på nittonde århundradet. En stam indianer, Tupi, hänvisade till den som "Acaju". För att skilja det från ädelträ, fransmännen har förkortat termen till "cashew". Portugisiska introducerade sedan den i sina kolonier i Afrika och Asien, främst i Moçambique och delstaten Kerala i Indien. Den odlas fortfarande idag i Brasilien, Västafrika och Indien för sina cashewnäbler, men främst för dess nötter, varav Indien är en av de största producenterna.

Cashew odlas huvudsakligen för sin frukt, sammansatt en "falsk frukt" eller "cashew apple", förgängliga och av en valnöt hårt skal. Cashew-kärnan extraheras från muttern.

Cashew eller cashewnötter växer först. När den når sin maximala volym växer dess peduncle betydligt och snabbt för att bli en "cashew apple", även kallad "falsk frukt". Muttern förlorar då fukt vilket gör att den krymper och härdar. Den representerar endast 10% av hela fruktens vikt.

Cashew-äpplet är väldigt saftigt, söt, lätt doftande, surt och mycket rik på vitamin C (9 gånger mer än orange).

Extraktion av oljan

CashewnötterFrån mandelkasjokärnorna extraheras en ätbar vegetabilisk olja av utmärkt kvalitet. Hela processen med att göra cashewnötsolja görs manuellt av nödvändighet (extraktionen av mandel kan inte göras med konventionell slipningsteknik), men också efter eget val. Faktum är att AFRICAJOU respekterar ekosystemet och en vilja att delta i lokal ekonomisk utveckling. Således gör bolaget lokala producenter i Senegal och Afrika arbete i ett rättvist handelssätt.

Cashewnötter skördas när cashewnötter faller till marken och torkas sedan i några dagar.

Processen med avhuggning cashew är lång och kräver många försiktighetsåtgärderAvhämtningsprocessen är lång och kräver många försiktighetsåtgärder. Före beskjutning är muttrarna sorterade beroende på storlek, då kokas de i ett oljebad (traditionellt sätt) eller bättre, de ångas i en panna. Skalningen görs manuellt med en fast pinne. Införandet av avskalningstabeller ger ett bättre utbyte. De erhållna mandlarna torkas sedan antingen i solen eller i en förbättrad torkugn. Slutligen, sista steget, flås är ett känsligt steg Det görs manuellt med små knivar eller genom friktion.

Förvandlingen till olja

AFRICAJOU är engagerad i att tillhandahålla en högkvalitativ olja som behåller alla dess näringsämnen. Den tillförda oljan är därför en jungfruolja med första kyltryck utan tillsatser.

Virgin cashew nötolja kommer från en enda kallpress. Mandelar pressas i en hydraulisk press eller i en skruvpress med mycket långsam varvtal.
(se bilderna i omvandlingsstadierna (dehulling, ...))

Sammansättning

Cashewkärnan är mycket rik på:

  • Essentiella fettsyror - särskilt oljesyra och linolsyra: 77%
  • Proteiner: 21%
  • Vitaminer A, D, K, PP, E
  • Mineralsalter: kalcium, fosfor, järn

Cashewnötterolja innehåller huvudsakligen omättade fettsyror men även steroler och osaponifiabler (0,9 till 1,8%). Det är en mörkgul olja.

Det är en sällsynt olja innehållande vitamin E (21,5mg / 100g).

Fettsyror

PalmitinsyraC16: 09,0%
PalmitoleinsyraC16: 10,3%
MargarinsyraC18: 00,1%
StearinsyraC18: 09,0%
OljesyraC18: 157,01%
LinolsyraC18: 2 w622,5%
LinolensyraC 18: 3 w31,3%
ArachidonsyraC20: 00,6%
GadolsyraC20: 10,1%

steroler

Betasitosterol: 82,5%

Dygder och traditionella användningsområden

Cashewnoten har medicinska egenskaper. Dess användningsområden är många i den traditionella farmakopén. Ayurvedisk medicin erkänner till exempel dess dygder. Denna traditionella indiska medicin ger sig egenskaper för att bekämpa njursjukdomar, artrit, reumatism, eksem, för att sänka graden av dålig kolesterol och bota ögonproblem.

Oljan används traditionellt i mat och extern användning för att regenerera sår, psoriasis och eksem.

Matanvändning

Det är en mycket bra matolja.

När det gäller kost gör den höga oljesyrahalten (57%) det till ett utmärkt energielement.

Cashew är också rik på protein (21%) och innehåller 7 essentiella aminosyror som vår kropp inte kan tillverka eller syntetisera.

Cashewen är rik på spårämnen, främst kalium, fosfor och magnesium och vitamin B.
Kakorna som innehåller 36% protein och 41% kolhydrater är en utmärkt mat.

Africajou Oil fick AVPA Excellence Award i 2007 & 2008.

Kosmetisk användning av cashewnötterolja

Kosmetisk användning

Cashewnotenoljan används i kosmetika tack vare dess höga innehåll av omättade fettsyror och vitamin E.
Omättade fettsyror ger hydratisering och smidighet till skadad hud.

Vitamin E, en naturlig antioxidant, spelar en roll för att förebygga hudåldring.

Essentiella fettsyror (speciellt linolsyra) står för nästan 25% i cashewsammansättningen. Dessa fleromättade syror deltar aktivt i konstruktionen av epidermis övre skikt. De främjar sålunda hudens elasticitet och har en "anti-aging effect" på torr och skadad hud, i synnerhet genom delvis förbättring av dess struktur.

Cashewolja är också rik på E-vitamin vars naturliga funktion är att skydda celler och vävnader mot oxidationsskador genom neutralisering av fria radikaler. E-vitamin som cashewnötterolja innehåller naturligt kommer att fungera som fria anti-radikaler, men fria radikaler är ansvariga för hudåldring eftersom de förändrar strukturen hos fosfolipider. Således spelar den en aktiv roll i förebyggandet av åldrande.

På grund av dess höga innehåll av omättade fettsyror och E-vitamin och den synergistiska funktionen hos dessa komponenter används cashewnötterolja i kosmetika som ett tillsatsmedel i dagkrämer, skrynkrämer, sköter om trött och torr hud, men också för håret, i balms för händer eller läppar, som en massageolja, och i solskyddskompositioner och efter sol.

KÄLLA: http://www.africajou.com/index.php/huiles-naturelles/huile-de-noix-de-cajou

Vad är din reaktion?
Kärlek
Haha
Oj
Sad
Arg
Du har reagerat på "Fördelar med cashewnötterolja" Några sekunder sedan

Gillade du denna publikation?

Resultat av rösterna 5 / 5. Antal röster 100

Som du vill ...

Följ oss på sociala nätverk!

Skicka den här till en vän